studio19st  Athens / sound & multimedia team

ΝΕΑ [ #16 ] ---- [ Εάν το email δεν σας εμφανίζεται σωστά, πατήστε εδώ.]

[ English ]

Σύνθεση, επεξεργασία & mastering ήχου για την εφαρμογή πολυμέσων :

Soundscapes / Landscapes

 

oundscapesLandscapes

 

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ - ΑΘΗΝΑ

από τις 5 Ιουνίου 2014

Δευτέρα – Παρασκευή16:00-20:00

Σάββατο – Κυριακή 12:00-20:00

(επιστροφή συσκευής στις 21:00)

 

Medea Electronique - Soundscapes / Landscapes

Ένας περίπατος στην περιοχή του Νέου Κόσμου, γύρω από την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
με την βοήθεια ενός ηχητικού και οπτικού διαδραστικού χάρτη μέσω smart phone ή tablet.

 

Καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας ερευνούν και δημιουργούν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ψηφιακής χαρτογράφησης της αθηναϊκής γειτονιάς του Νέου Κόσμου και καλούν σε real-time περιήγηση σε αυτή την οριακή περιοχή της πόλης. Tα προσφυγικά κτίρια, το Ίντερνετ καφέ, οι εκκλησίες, οι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι, η λαϊκή αγορά, το τζαμί-γκαράζ, η Αρμένικη κοινότητα, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Lido Palace, οι δρόμοι και, πίσω και μέσα σε όλα αυτά, τους ανθρώπους, την ιστορία και το παρόν τους.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
To Soundscapes Landscapes είναι μια παράλληλη διαδρομή στην πόλη μέσω smart phone ή tablet. Πίσω από την πραγματικότητα της πόλης, αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση με ήχους και εικόνες, που μεταμορφώνει τη βόλτα στην πόλη σε μια διαδραστική εμπειρία. Ξεκινώντας από τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, η διαδρομή εκτείνεται πέρα από τη λεωφόρο Συγγρού και φτάνει μέχρι το σταθμό του Μετρό «Νέος Κόσμος». Κάθε πεζοδρόμιο, κάθε γωνία του δρόμου, κάθε κτίριο μπορεί να κρύβει μια ηχητική ή εικαστική έκπληξη. Εσείς, μένει μόνο να περπατήσετε την περιοχή και να τις ανακαλύψετε. Κατεβάστε και ενεργοποιήστε την εφαρμογή στη δική σας συσκευή ή δανειστείτε μια συσκευή από τη Στέγη. Η συσκευή σας θα αναπαράγει νέα ηχητικά στοιχεία καθώς κινείστε. Κάθε φορά που θα ειδοποιείστε με δόνηση, θα εμφανίζεται στην οθόνη σας κείμενο ή θα σας δίνεται η δυνατότητα να δείτε βίντεο, που συνδέονται με το εκάστοτε σημείο όπου βρίσκεστε. Αν δεν γνωρίζετε την περιοχή, μπορείτε να μελετήσετε για λίγο το χάρτη, στο έντυπο που κρατάτε. Η περιοχή στην οποία εκτείνεται η εφαρμογή σημειώνεται με ανοιχτό κίτρινο χρώμα.  Μπορείτε από πριν να χαράξετε την πορεία που θα ακολουθήσετε ή να περιπλανηθείτε ελεύθερα στην περιοχή. Δεν είστε υποχρεωμένοι να επισκεφθείτε όλα τα σημεία, ούτε να περπατήσετε όλη τη διαδρομή του χάρτη. Η επιλογή είναι δική σας. 

26 σημεία, 26 διαφορετικές αφηγήσεις της πραγματικότητας.
Στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτα 26 σημεία που θα σας αποκαλύψουν αντίστοιχα βίντεο. Είναι όλα σημειωμένα με ένα εικονίδιο (κόκκινος κώνος) τόσο στο χάρτη του εντύπου που κρατάτε όσο και σε αυτόν που εμφανίζεται στην οθόνη σας. Καθώς περπατάτε, θα εμφανίζεται στην οθόνη σας ένα μήνυμα με το όνομα του βίντεο. Επιλέξτε «Δείτε το Βίντεο». Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να διακόψετε την αναπαραγωγή του πατώντας το πλήκτρο Done και να επιστρέψετε στο χάρτη, στη λειτουργία «Περπατώ». 

Μια διαφορετική βόλτα, μια μοναδική σύνθεση ήχων κάθε φορά.
Πίσω από κάθε σημείο της πόλης κρύβονται ήχοι τους οποίους μπορείτε να ανακαλύψετε. Καθώς περπατάτε, η συσκευή σας θα αναπαράγει ηχητικά αρχεία που συνδέονται αρμονικά με το σημείο απ' όπου περνάτε. Παιδικά γέλια, ομιλίες, ένα ποίημα ή ηλεκτροακουστικές συνθέσεις, που όλα αφηγούνται μια διαφορετική ιστορία συνδεδεμένη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με τη διαδρομή σας. 

Κατεβάστε την εφαρμογή και το περιεχόμενό της στη δική σας συσκευή: από το Google play (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.calvium.soundland)  ή από το iTunes (https://itunes.apple.com/gr/app/soundscapeslandscapes-player/id808749235?mt=8)

Πατήστε εδώ για να δείτε οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής. 

 

SoundscapesLandscapes
Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Ένα πρότζεκτ της Medea Electronique, 2013/2014
Διαδραστικός Χάρτης – Ρίζωμα 1 / Νέος Κόσμος


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ήχος: Χρήστος Καρράς, Βασίλης Κουντούρης (studio19st), Μαρίνος Κουτσομιχάλης, Μανώλης Μανουσάκης, Κώστας Μπώκος (studio19st), Tim Ward
Βίντεο: Παναγιώτης Γουμπούρος, Κλεοπάτρα Κοραή, Michael Larsson
Curator-Κείμενα: Αγγελική Πούλου
Σχεδιασμός Εφαρμογής: Calvium
Σχεδιασμός Χάρτη: beetroot.gr
Οργάνωση Παραγωγής: Μανώλης Μανουσάκης
Εκφωνήσεις: Νάντια Δεληγιάννη, Γιάννης Ευαγγελίδης, Σταύρος Λουκέρης, Χάρης Μαυρουδής

Οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου συνέβαλαν σημαντικά στην υλοποίηση του πρότζεκτ. Ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή, τη βοήθεια και τη ζεστασιά τους: τον Πατέρα Κωνσταντίνο εκ του Ιερού Ναού Αναλήψεως, την Πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου, τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, την Ορθόδοξη Αρμενική Εκκλησία Αγίου Καραμπέτ· τη Λέσχη Αλληλεγγύης Νέου Κόσμου· τον Τόμας, ιδιοκτήτη του Thomas Kebab, το Παρεάκι Καφέ, το Café Εφήμερον, το σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτης· τον Χρήστο Προβέζη για τη χρήση του χάρτη του 1915· τη Δωροθέα Αναστασιάδου για τη συμβολή της στις συνεντεύξεις με τους κατοίκους του Νέου Κόσμου· την Άννα Λιδάκη· το Cornell Lab of Ornithology – Macaulay Library, για τη χρήση αποσπασμάτων ηχογραφήσεων· και όλους εκείνους που κοντοστάθηκαν να μας μιλήσουν, να δουν τι κάνουμε, να μας πουν την ιστορία τους, να μοιραστούν μαζί μιας μια εικόνα ή μια πληροφορία· τέλος, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Αναφορές : Η Καθημερινή, 'Η Eφημερίδα των Συντακτών, culture now.gr, 'Εθνος, In.gr

 

 

studio19st

 

 

[ για αποστολή μυνήματος-email- πατήστε εδώ.]

 

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

[ Εάν το email δεν σας εμφανίζεται σωστά, πατήστε εδώ.]

studio19st